Publicat per

Tancament del portafoli personal

Hola!

Ha passat uns mesos des que vaig emprendre aquesta assignatura i ha sigut un recorregut enriquidor a l’hora de realitzar el projecte de Sa Dolçura amb els meus companys i companyes.

He aprés molt amb aquesta assignatura, però més enllà de conèixer noves eines digitals, el que he aprés és a treballar en grup i gestionar un projecte.

Des de l’inici ens han ensenyat la importància de redactar uns acords grupals i tenir una planificació del projecte. El vam redactar al principi com una tasca a realitzar dintre de la PAC, però a mesura que l’assignatura avançava ens hem adonat de la seva utilitat. No hagués estat tan senzill sense uns acords on vam definir clarament els rols de cada membre de l’equip i, sobre tot, com actuar davant conflictes interns.

La planificació ha estat un altre punt molt important. A mí al principi em semblava una ximpleria tenint en compte que ja teniem les dates d’entrega a l’enunciat i perquè estic acostumat a treballar amb altres eines de seguiment (com Trello). Però al final, he constatat que era més senzill i ràpid entrar a l’excel de planificació que obrir l’enunciat de l’exercici i buscar la data termini.

Altre punt en el qual hem agafat consciència, malgrat que la UOC ho especifica en cada assignatura, és la part de la bibliografia. A la PAC 2 es va demanar documentar a la bibliografia tot allò que buscàvem a internet. Aquesta inèrcia l’hem mantingut durant la resta de PACs i no ens hem limitat només a la numero 2.

Redactar un mapa conceptual ens va ajudar a tenir clar el camí que havíem de seguir per realitzar el nostre projecte. Definir des d’un inici què volem fer i com ens estructurem per fer-ho ha estat clau per acabar el curs com l’hem acabat.

Fer valoracions de cada PAC ha estat molt útil. Gràcies a aquest seguiment hem vist els punts forts que teniem com a grup i els punts de millora. Hem estat molt alineats amb les valoracions personals, molt important que tothom tingui la mateixa percepció i no estigui en una altra realitat.

Realitzar els pressuposts de tot un negoci m’ha fet entendre la complicació que hi ha al darrere. No és tan senzill com sembla. Estem acostumats a veure obrir negocis a Barcelona (bars, botigues de roba, forns, etc.) i no som conscients de tota la feina que això comporta i totes les fonts que s’han de mirar per trobar informació. Crec que ha estat l’apartat més complicat de fer de tota l’assignatura.

No podria acabar aquest text sense comentar sobre la realització d’un site. Crec que ha estat la part que més he aprés i he gaudit al mateix temps. Crear i desenvolpuar un site ha estat un apartat totalment nou per mí, a diferència, per exemple, de fer una planificació, dirigir un equip (que he estat coordinador), ser una part del projecte (quan he tingut altre rol) o, simplement, fer punts de seguiment dels sprints realitzats (aquí anomenat valoracions).

Ha estat tot un repte on m’ha fet sortir de la meva zona de comfort, provar coses noves, estudiar i buscar informació, recolzar-me amb els companys i companyes amb més coneixements que jo al món digital (jo no tinc xarxes socials i, pot ser, hagi estat una mica més difícil per mí).

Finalment, comentaré com ha estat l’experiència de treballar amb un grup de persones desconegudes. Penso que en aquesta assignatura, i de la manera que està encarada, he reforçat aptituds personals necessàries pel dia a dia al treball. Aptituds com resolució de conflictes, esperit d’equip, organització, flexibilitat, creativitat, responsabilitat, empatia… i tantes altres més que em deixo.

Sincerament, crec que és una assignatura indispensable, no només en aquest grau, sinó en molts altres més.

Salutacions!

Debat0el Tancament del portafoli personal

Deixa un comentari